07.02.2019 Basın Açıklaması

7.02.2019 13:47:27
07.02.2019 Basın Açıklaması

 

                                   BASINA VE KAMUOYUNA

 

                        Son günlerde özellikle sosyal medyada Sayın Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu’nun Rize Barosu programı kapsamında demokrasinin vazgeçilmez unsurları olan  tüm siyasi parti  ziyaretlerini yalnızca iktidar partisini ziyaret etmiş gibi eleştiren paylaşımlar ve açıklamalar yer almaktadır.

                        Sayın Birlik Başkanımızın 30 Ocak 2019 tarihinde Rize Barosu’nun daveti üzerine katıldığı programa Ordu, Giresun, Trabzon, Gümüşhane-Bayburt ve Erzincan Baro Başkanlarımız da eşlik etmişlerdir.

                        Program kapsamında basın toplantısı yapılmış sonrasında ise Sayın Vali, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı, iktidar, ana muhalefet ve muhalefet partilerinin il başkanlıkları ziyaret edilmiştir. Akşam meslekte 40 yılını tamamlamış Üstad Avukatlara plaketleri takdim edilmiş, stajını tamamlayan meslektaşlarımızın yemin ve ruhsat törenleri gerçekleştirilmiştir. Akşam yapılan törene Artvin ve Erzurum Baro Başkanlarımız da katılmıştır.

                        Sayın Birlik Başkanımız, bu ziyaretlerde her zaman olduğu gibi hukukun üstünlüğüne, hak ve hürriyetlerin önemine vurgu yaptığı gibi, genelde hukuk özelde avukatlık mesleği adına yaşanan sorunları anlatmış, talep ve beklentilerimizi dile getirmiştir.

                        Türkiye Barolar Birliği Başkanımız ve Baro Başkanlarımız elbette görevlerini icra ederlerken Kamunun ve toplumun bütün kesimleri ile diyalog içerisinde olmalarından daha tabii bir durum olamaz. Diyaloğa, müzakere ve toplumsal uzlaşıya en fazla ihtiyaç duyduğumuz bu dönemde bu tür faaliyetleri takdir ediyor ve destekliyoruz.

                        Mesleki sorunlarımız başta olmak üzere, bütün sorunların ancak hukukun üstünlüğünü, insan haklarını savunmak ve korumak, karşılıklı nezaket, diyalog, müzakere ile çözülebileceğine inanıyoruz.

                        Sayın TBB Başkanı ve beraberindeki heyetin Rize'de yaptıkları siyasi parti ziyaretleri ve bu ziyaretlerde tüm ülkeye verdikleri mesaj, bu yükümlülüğün yerine getirilmesinin anlamlı bir örneği olduğu halde, bu kutlanılası tavrından dolayı tebrik etmek yerine, tam tersine, TBB Başkanını acımasızca eleştirmenin ve insafsızca istifaya davet etmenin mantığını anlayabilmek mümkün değildir.

                        Birlik Başkanımız da tam bu yolda yürümekte ve doğru yapmaktadır.

Artık geldiğimiz bu noktada; kibrin,  insana tepeden bakmak ve ayar vermeye çalışmanın, ayrıştırma/şiddet dilinin, özellikle biz hukukçulara hiç yakışmadığını belirtmek isteriz.

                       Saygılarımla.

                                                                                    MANİSA BARO BAŞKANI

                                                                                           AV. ALİ ARSLAN

 

 

 

Fotoğraf Galerisi