TBB Duyuru 2019/52

BARO BAŞKANLIĞI

………………………..

DUYURU NO:2019/52

Türkiye Barolar Birliği Başkanlığı'nın ana faydalanıcısı olduğu, Avrupa Birliği ve Avrupa Konseyi Ortak Projesi olan "Baroların ve Avukatların Avrupa İnsan Hakları Standartları Konusunda Kapasitelerinin Artırılması Projesi' (İHEM Projesi) kapsamında Üniversite ve/veya Enstitülerde araştırma yapmak isteyen meslektaşlarımıza yönelik destek sağlanacaktır.

Başvuruda bulunmak isteyen adaylar için başvuru usulü aşağıda açıklamıştır.

Yerleştirme programına katılmak isteyen meslektaşlarımızın öncelikle proje içeriği ve hedefleri ile uyumlu bir konu belirlemesi gereklidir.

İlgili konuda Avrupa Birliği üyesi ülkelerden birinde yerleşik Üniversite ve/veya Enstitülerden kabul belgesi alması gereklidir.

Kabul belgelerinin içerikleri kurumlara göre değişiklik gösterebilmekte olup, çalışma konusunun, çalışma süresinin ve kabul edilen kişinin isminin belgede yer alması zorunludur.

Yerleştirme programına ilişkin süre iki ayı geçemez.

Kabul belgesini alan meslektaşlarımızın, Birliğimiz Uluslararası İlişkiler ve AB Merkezine İngilizce ve Türkçe hazırlanmış CV, Türkçe ve İngilizce hazırlanmış Niyet Mektubu ve Kabul Belgesi ile başvuruda bulunmaları gereklidir.

CV için kullanılacak zorunlu bir modalite bulunmamaktadır.

Görevlendirilecek olan katılıcımıza, görevlendirme süresince Proje kapsamında gidiş-dönüş bileti ve günlük harcırah olmak üzere finansal destek sağlanacaktır.

Niyet Mektubu içerisinde seçilen konunun içeriği, neden bu konunun seçildiği, Birliğimize ve Projeye nasıl bir katkı sunulacağının açıklanması gereklidir. Tercihen 1 sayfayı geçmemesi önerilir.

İlgili belgelerini (Kabul belgesi, CV ve Niyet Mektubu) tamamlayarak başvuruda bulunan adayların başvuruları, Birliğimiz tarafından başvurucuların Baroları ve Avrupa Konseyi Ankara Program Ofisi ile koordinasyon halinde değerlendirilecektir.

Proje süresince (Mart 2021) ilgili görevlendirmeler devam edecek olup, başvuruların Birliğimiz Uluslararası İlişkiler ve Avrupa Birliği Merkezine e-mail ortamında iletilmesi gereklidir ([email protected]).

Bilgilerinize sunarım,

Saygılarımla.

Avukat Metin FEYZİOĞLU
Türkiye Barolar Birliği
Başkanı

Son Duyurular

• Danıştay 8. Dairesince Verilen Yürütmenin Durdurulması Kararı Gereği Avukatlık Asgari Ücret Tarifesinde Yapılan Değişiklik Hakkında
    12.12.2019 14:39:38
  • Kişisel Verileri Koruma Kurulu'nun 18.10.2019 tarih ve 2019/308 K. sayılı kararı hakkında
    26.11.2019 13:49:50
  • Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Tapu dairesi Başkanlığı'nın Elektronik Haciz İşlemleri Konulu Yazısı Hakkında
    19.11.2019 13:47:33
  • "Bilirkişilik Temel Eğitimi" MCBÜ Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından düzenlenmiştir.
    11.11.2019 16:14:46
  • Türavak "Grup Ferdi Kaza Sigorta Kampanyası"
    13.9.2019 15:45:34
  • İHEM Projesi kapsamında Üniversite ve/veya Enstitülerde araştırma yapmak isteyen meslektaşlarımıza yönelik destek hakkında