AnasayfaHaberler

3-5.12.2018 Kadın ve Çocuk Hakları Komisyonu Çalışmaları

5.12.2018 09:00:27
3-5.12.2018 Kadın ve Çocuk Hakları Komisyonu Çalışmaları

 

-      Manisa Barosu Kadın ve Çocuk Hakları Komisyonu aylık olağan toplantısı aralık ayında Soma ilçesinde yapmıştır. Soma' lı Meslektaşlarımızın da yoğun katılım sağladığı toplantıda Kasım ayı etkinlikleri değerlendirilirken, bu ay yapılacak faaliyetler planlanmıştır. Aralık ayının 15-16'sında yapılacak “Çocuk Adalet Sisteminde Avukatın Rolü” konulu eğitim çalışmasının duyurusunun da yapıldığı toplantıda Soma ilçemizin hukuki problemleri de gündeme alınmıştır. Manisa Barosu Kadın ve Çocuk Hakları Komisyonu 2019 yılı ocak ayında yapılacak olan olağan toplantısını Turgutlu ilçesinde yapmayı planlamıştır. Manisa Barosu Kadın ve Çocuk Hakları Komisyonu sayıca her geçen gün artarak çalışmalarına devam etmektedir.

 

-      Denetim Serbestlik Müdürlüğünün hazırladığı “6284 Sayılı ailenin korunması ve kadına karşı şiddetin önlenmesine dair kanun” hakkında Manisa Adliye Sarayı Konferans salonunda Denetim Serbestlik gören hükümlülere Manisa Barosu Kadın ve Çocuk Hakları Komisyon Üyesi Av. Mervenur UZUN tarafından bilgilendirme yapılmıştır.

 

-      Kadına seçme ve seçilme hakkının verilmesinin yıl dönümü nedeniyle Manisa Büyükşehir Belediyesi WebTV de yayınlanan programa Manisa BŞB Uzman Psikolog Merve ATEŞ ile Manisa Barosu Kadın ve Çocuk Hakları Komisyon Başkanı Av. Pınar CANDEMİR katılmıştır.

Aşağıdaki Linkten Programa ulaşabilirsiniz . . .

https://www.facebook.com/128414971054632/posts/354976898398437/

 

-      5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü ve Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı tanınmasının 84’üncü yıldönümü dolayısıyla Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Yardım Sevenler Derneği Manisa şubesi işbirliği ile “5 Aralık 1934’ten 2018’e Çağdaş Türk Kadınının Gelişimi” adlı seminer düzenlenmiştir. Seminere, Manisa’daki sivil toplum kuruluşları ile Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi de katıldı. Atatürk Gençlik Merkezi’ndeki seminerin konuşmacılığını Büyükşehir Belediyesi Uzman Psikoloğu Merve Ateş ve Manisa Barosu Kadın ve Çocuk Hakları Komisyon Başkanı Av. Pınar KINA CANDEMİR yapmıştır. Büyükşehir Belediyesi Uzman Psikoloğu Merve Ateş, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kadına bakış açısını anlatarak, Kadınların toplumdaki haklarının tarihsel süreçlerine de değinmiş ve kadınların toplumdaki görevlerinin artması gerektiğine vurgu yapmıştır. Manisa Barosu Kadın ve Çocuk Hakları Komisyon Başkanı Av. Pınar KINA CANDEMİR ise, Kadın Haklarını siyasi boyutu ile anlattı. Seminerde, kadınların her görevin altından başarı ile kalktığını ve kadın olmanın dezavantaj olmaması gerektiğine vurgu yapılmıştır.