13.05.2019 Soma Maden Faciası Anma Günü

13.05.2019 16:00:00
13.05.2019 Soma Maden Faciası Anma Günü

Soma maden katliamının beşinci yılında 13.05.2019 Pazartesi günü Soma da düzenlenen Anma gününe Manisa Baro Başkanı Av Ali ARSLAN ile Baro Başkan Yardımcısı Av. İbrahim YÖNETKEN katılmış olup, Anma gününde Soma 301 madenciler Derneğinde düzenlenen Basın Açıklamasından sonra Soma 301 madenci Şehitliğini ziyaret etmişlerdir.

Baro Başkanı Av. Ali ARSLAN; “301 işçimizin şehit olduğu Soma Faciasının üzerinden 5 yıl geçti. O gün dünyaya gelen çocuk 5 yaşında. Zaman hala akıyor fakat evlat acısı yaşayan anne-babalar, eş acısı yaşayan kadınlar, baba hasreti yaşayan çocuklar için bu zaman zor geçiyor. Acıları ilk gün gibi, yargı süreci devam ediyor. Facianın gerçek sorumluları layık oldukları cezaları almadı. Acıları bir nebze hafifletecek karar yargıdan çıkmadı. Umudumuzu kaybetmedik. Ülkemde iş kazaları yoğun bir şekilde devam ediyor. Acılara yeni acılar ekleniyor. 301 madencimize Allahtan rahmet, acılı ailelerimize sabır diliyorum.” demiştir.