22.06.2020 BASINA VE KAMUOYUNA

22.06.2020 15:54:19

 

BASINA VE KAMUOYUNA

 

 

          Hepimizce malum olduğu üzere Türkiye genelinde Baro Başkanlarının günlerdir sürdürdüğü  savunma yürüyor eylemi bugün Baro Başkanlarının Anıtkabirde yapacağı basın açıklamasıyla sonlanacaktı. Ancak gelinen noktada Baro Başkanlarımızın bu yürüyüşü kolluk tarafından engellenmiştir.

 

 

          Ankara’ya yürümek üzere anayasal haklarını kullanan 60 Baro Başkanı Ankara girişinde kolluğun haksız, hukuksuz orantısız  müdahalesi ile karşılaşmış, bazı Baro Başkanları fiziksel bir müdahaleye uğramış ve Gaziantep Baro Başkanımız kolluk tarafından darp edilmiştir Kolluğun hukuksuz davranışlarına tabii ki alışığız, bu durum son zamanlarda hukuksuzluğun da  ötesine geçerek pervasız bir hadsizlik haline dönüşmüştür,  ancak sırf demokratik yollarla muhalif görüşlerini ortaya koydu diye T.C. Anayasası ve Avukatlık Kanununun kendilerine yüklediği hak ve sorumlulukları gereği mesleğin onuru için yürüyen Baro Başkanlarının fiziki müdahaleye maruz bırakılması avukatlık mesleği açısından talihsiz, utanç verici ve bir o kadar da kabul edilmezdir.

 

 

          Utanç vesikası haline gelen bir Baro Başkanının cübbesinden çekilerek engellenmeye çalışıldığı fotoğrafı veren kolluğa da,  ayrıca şunu hatırlatmak isteriz ki; bugün durdurmak için asıldığı o cübbe, yarın haklarının savunulması için sığınabileceği tek liman olacaktır. Bizler bu yürüyüşü kendimiz için değil, istisnasız bütün Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşlarının haklarını korumak için yapıyoruz. Gün gelecek herkes o çekilen cübbeye  sığınmak zorunda kalacak unutmayın avukatın sesi kesilirse,  vatandaşın nefesi kesilir.

 

 

          Bizler  Manisa Barosu olarak, bizim adımıza anayasal haklarımızı kullanan Baro Başkanlarımıza yapılan bu uygulamayı kabul etmediğimizi, sorumluları hakkında yasal her  türlü mücadeleyi  vereceğimizi Avukatlık Mesleğinin onuru için yasal zeminde her türlü eyleme hazır olduğunu tüm kamuoyuna saygıyla duyururuz.22.06.2020

 

 

MANİSA BAROSU YÖNETİM KURULU