TÜBAKKOM 13. Dönem 3. Genel Üye Toplantısı

17.12.2016 22:00:00
TÜBAKKOM 13. Dönem 3. Genel Üye Toplantısı

TÜBAKKOM

13. Dönem 3. Genel Üye Toplantısı 17 Aralık 2016 Cumartesi günü Nevşehir Barosu ev sahipliğinde yapıldı. Toplantıya Manisa Barosunu temsilen Av. Sümeyra KARAKOÇ ve Av. Raşide ZEYBEK katıldı. Toplantı ana gündem maddesi "Laiklik" olmakla birlikte "Aladağ yangını" ile ilgili ayrıntılı sunum yapıldı. Toplantıya Hacı Bektaş Veli Üniversitesi öğretim üyesi Yard. Doc. Dr. Leyla KAHRAMAN katılarak "kadın dostu kent" konulu bir sunum yaptı. Dönem sözcüsü Osmaniye Baro Başkanı da laiklik üzerine konuşma yaptı.

Toplantıda alınan kararlar:

1.   Aladağ yangını ve Batmanda gerçekleşen 16 yaşındaki kız çocuğuna karşı işlenen işkence ve öldürme suçu dosyasına katılma talebinde bulunulması için Tübakkom yürütme kuruluna oybirliğiyle yetki verildi.
2.   8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü için 11 Mart'ta bütün baroların katılımıyla Anıtkabir' e gidilmesi karar verildi ve sembol olarak "şemsiye ya da şal" kullanılması hususunda TBB' nin görüşünün alınması kararlaştırıldı.
3.     Tüm baroların Kadın Komisyonlarında bulunması için Tübakkom olarak ortak bir CD hazırlanmasına karar verildi.
4.   İstanbul Sözleşmesi Grevio Gölge raporu için tüm baroların 30 Ocağa kadar kendi gölge raporunu hazırlaması ve dönem sözcüsü Osmaniye Barosuna iletmesi gerektiği kararlaştırıldı. Bununla ilgili olarak 6 baro ile üst bir komisyon oluşturuldu.