AnasayfaHaberler

14.01.2019 Kadın ve Çocuk Hakları Komisyon Çalışmaları

14.01.2019 16:00:00
14.01.2019 Kadın ve Çocuk Hakları Komisyon Çalışmaları

 

                                                                          BASINA VE KAMUOYUNA

 

                              Manisa Barosu Kadın ve Çocuk Hakları Komisyonu üyeleri; Manisa Barosu Yönetim Kurulu’nun almış olduğu karar doğrultusunda aylık olağan toplantısını her ay farklı ilçede gerçekleştiriyor. Manisa Barosu Başkan Yardımcısı Av. İbrahim Yönetken, Komisyon Başkanı Av. Pınar Kına Candemir, Komisyon Başkan Yardımcısı Av. E. Özge Eroğlu ve Turgutlu da ki Avukatların katılımı ile Turgutlu Belediyesi Meclis Salonunda gerçekleştirilen toplantıya avukatlar yoğun katılım sağladı.

                              Komisyon önümüzde ki günlerde Turgutlu da yapacakları çalışmaları belirledi. Toplantıda;  ilçede devam eden ve edecek olan davalarda Kadına ve Çocuklara yönelik şiddet, çocuğun cinsel istismarı, kadına ve çocuğa yönelik hukuksuz uygulamalara yönelik davalarda müdahillik taleplerinde bulunulması, ilçede yapılacak sosyal çalışmalar ile toplumun bilgilendirilmesi kurumlar ile yapılacak görüşmeler ile adaletin hızlı ve etkin şekilde yerine gelmesi için aktif rol oynama kararı alındığı belirtildi.

                              Komisyon Başkanı Pınar Kına Candemir yazılı açıklamasında ; ‘ bizler Manisa Barosu Avukatları olarak; hem mesleki hem de kamusal sorumluluklarımızın bilincindeyiz. Hakları konusunda toplumun bilgilenmesi, adaletin en hızlı şekilde yerine getirilmesi için çaba göstermek mesleğimizin ilkelerindendir. Halk ne kadar bilgilenirse biz Avukatların rolü toplum içerisinde de o kadar artar.  Son günler de kamuoyunda sıklıkla kadın cinayetleri, çocuklarımızın cinsel istismara uğraması olaylarını büyük bir üzüntü içerisinde takip ediyoruz. Kanunun uygulanabilirliğini arttırarak bu vakaların önüne geçmeli en aza indirgemeye çalışmalıyız. Amacımız fiziksel, ekonomik ve psikolojik yönden şiddet gören ve mağdur olan vatandaşlarımızın yanında yer almak ve yalnız olmadıklarını hissettirmek. Bu amaçla merkezde yapmış olduğumuz çalışmalarımızı ilçelerimizde yaymayı hedefliyoruz. Bu nedenle aylık olağan toplantımız her ay farklı bir ilçemizde yaparak burada ki meslektaşlarımızla güç birliği yaparak mücadelemizi arttırmaktır. Bu ay Turgutlu da yaptığımız bu toplantımız da meslektaşlarımızda yoğun katılım göstererek bu alanda çalışmak istediklerini dile getirdiler. Avukatlar vatandaşlarımızın için var. Turgutlu da da bu çalışmalarımıza başladık. Vatandaşlarımız sorunları ile ilgili Baro Adli Yardım bürolarından bizlere ulaşabilir ‘ dedi.

                              Başkan Pınar Kına Candemir; ‘ ayrıca toplantımız için bize fiziki koşulları sağlayan Turgutlu Belediye Başkanı ve meslektaşımız Av. Turgay Şirin’e de teşekkürü bir borç biliriz. ‘ diyerek açıklamasına son verdi.  

 

Fotoğraf Galerisi